Skip to content

Mnoho úkonov je dnes možné vykonať prostredníctvom internetu


Zamestnať sa je fajn, ale nie každému vyhovuje takýto spôsob práce, a tak sa ľudia obzerajú po iných alternatívach ako sa uživiť. Podnikanie je jednou z možností sebarealizácie a zároveň zarábania peňazí, no ak sú pri jeho začiatkoch veľké problémy a rozbiehanie je náročné, veľa ľudí to odradí. Spoločnosť s ručením obmedzeným má jednoduchú organizačnú štruktúru, hodnota základného imania je len 5000,-eur, ručenie pri porušení záväzkov firmy je iba do výšky jej majetku, spoločníkov v nej môže byť 50 alebo iba jeden, 750,-eur je výška minimálneho vkladu každého spoločníka a na základe dosiahnutých ziskov a príjmov platí s.r.o. iba 21% daň.

Všetko si treba vopred prerátať

To sú výhody založení sro online tejto spoločnosti, možno aj preto patrí k najrozšírenejším typom podnikania na Slovensku. Podpisom zakladateľskej listiny sa začína história firmy, teda v tom okamihu môže začať fungovať. Na trhu existujú spoločnosti, ktoré vám s administratívou pri zakladaní s.r.o. pomôžu za poplatok, ktorý je vo výške 290,-eur.

Za túto cenu bude vaša spoločnosť založená do 48 hodín a v cene je započítaná aj:

  • konzultácia ohľadom predmetov podnikania či podnikateľského zámeru
  • vypracovanie zakladateľskej listiny
  • spracovanie úplnej dokumentácie, potrebnej pre založenie s.r.o.
  • uvedenie ľubovoľného počtu živností
  • podávanie návrhov na zápisy do OR a ŽR
  • preberanie všetkých dokumentov, ktoré vydá súd či ostatné úrady

Za peniaze si kupujeme takmer všetko

Všetky tieto úkony je možné vybaviť aj online, a to na celom Slovensku. Založenie môže byť aj bez základného imania 5000,-eur, vtedy hovoríme o založení s.r.o. bez základného imania. Cena vkladu zakladateľa sa pritom musí dať reálne vyčísliť sumou v používanej mene. Aj keď je založenie či jednoduché fungovanie s.r.o. lákavé, aby bola firma zisková, musí vykazovať nejakú činnosť a zarábať na svoju prevádzku, a to je už úloha jej konateľov či majiteľov.

Published inPodnikanie